Регистрација - ВОВЕД

Добредојдовте,
Вие се наоѓате во делот за регистрација на нов акаунт со кој ќе можете да играте на DreamWorld RPG Macedonia
Во следните чекори од регистрацијата најпрвин ќе ви бидат детално претставени и објаснети Role-Play правилата кои треба внимателно да ги прочитате и според нив да одговорите на поставените прашања.
Внимавајте при одговарањето бидејќи доколку имате ЕДЕН или повеќе неточни одговори регистрацијата на вашиот акаунт ќе биде одбиена.

Ви посакуваме успех!

Регистрација - Role Play Правила

PowerGaming
претставува дејство која во реалниот живот, во моментот или било кога не е возможна а вие ја правите IC; принудувајќи ги останатите играчи на кои не му давате шанса и место за нивно RolePlay; RolePlay работи за кои нема таква скрипта.

ПРИМЕР:
 • Пушење цигара под вода.
 • Зборање под вода(користење IC чатови додека сте под вода).
 • * Jake_Taylor go soboruva Niklaus na zemja, udirajki go vo surat so 4 tupanici. Mu udira kloca na Niklaus se vrti i zapocnuva da bega.
 • * Јаке_Taylor go vadi deagle, go repetira, go vperuva vo Niklaus i go puka vo glavata i zapocnuva da bega.
 • * Jake_Taylor go tepa Niklaus do smrt.
 • РПате дека имате оружје во раката, а немате.
 • РПате дека вашиот клуб е обезбеден од обезбедување, а нема играчи или NPC.
 • /cw на возило без кров или мотор или точак.
 • Изигравање матрикс. Ве пукаат со огнено оружје и сте застрелани повеќе пати а вие продолжувате да трчате лево-десно со цел да ги избегнете метците иако сте на малку HP.
 • Изигравање матрикс. Полицаец започнува со /cuff или тазер спрема играчи кои пукаат кон него со оружје.

Регистрација - Role Play Правила

Revenge Kill
претставува убиство од освета/одмазда, односно кога некој ве убил со RP причина и потоа вие одите да се одмаздите односно да го убиете.

ПРИМЕР:
 • Две банди имаат Gang War и играчите кои се убиени постојано се враќаат назад и продолжуваат да се пукаат или удираат.
 • Играч ве убива со RP причина и потоа вие излегувате од болница или се спавнувате, купувате оружје и го убивате играчот кој што ве убил

Регистрација - Role Play Правила

BunnyHopping
претставува постојано скокање со велосипед или со карактерот со цел побрзо да се движите или избегате.

ПРИМЕР:
 • Се наоѓате во ентериер во кој не можете да трчате брзо и започнувате да скокате цело време(SHIFT) со цел побрзо да се движите.
 • Нон-стоп скокате со велосипедот, од згради на згради или на земја.
 • Ве брка полиција и вие скокајќи бегате побрзо и ги поминувате сите огради.

Регистрација - Role Play Правила

Bug Abusing(BA)
е искористување на bug во своја корист.

ПРИМЕР:
 1. Што е bug?
  Bug е грешка во GameMod на сервер кој може да е во корист на играч и да се злоупотребува, а може и да е грешка во некој object.
 2. Што треба да направите кога ќе пронајдете bug?
  Искористување на bug е строго казниво затоа треба штом пронајдете да пријавете на админ и да добиете награда, но во спротивно ако го искористите ќе ви биде одземена добивката и ќе бидете дупло казнет.
 3. Каде да пријавите bug?
  Доколку пронајдете bug, пријавете го на админ по приватна порака бидејки доколку го ставите на форум некој ќе прочита и ќе има време да го искористи.

Регистрација - Role Play Правила

DeathMatch
претставува убивање на други играчи без никаква или без доволна RolePlay причина. Не смеете да терате друг играч да ве убие по ваша воља. НАПОМЕНА: Играчот не треба да е целосно убиен за да се смета за DeathMatch(доволно е да го удрите повеќе пати или да го пукните 1-2 пати во него или по неговото возило).

ПРИМЕР:
 • Стоите пред burger, вадите оружје и почнувате да пукате по секој што ќе помине, а немате никаква причина за да го сторите тоа.
 • Влегувате во полициска станица и започнувате да ги убивате полицајците, а немате причина.
 • Ве нервира некој играч и одите до него и започнувате да го мавате со раце или да го пукате со оружје

Регистрација - Role Play Правила

Spawn Kill
како што и самото име кажува, претставува убиство на играч на spawn место. Ова правило има многу допирни точки со DeathMatch, односно претставува подправило на DeathMatch.
НАПОМЕНА: Ова прекршување на правило може да се врши само на играчи под 3 левел(само на наш сервер).

ПРИМЕР:
 • Мојот карактер се раѓа, таму доаѓа играч и ме DM, потоа повторно се раѓам и повторно ме DM.

Регистрација - Role Play Правила

DriveBy
претставува широк поим. Постојат повеќе врсти на DriveBy, но заедничко за сите е тоа што секое DB се однесува на нанесување штета на друг играч од возачко место, односно возило. Drive By има многу допирни точки со DeathMatch.

ПРИМЕР:
 • Drive By G+H(без RolePlay причина)
 • Напад на играч од мотор.
 • Напад на играч од кола(доколку сте F, тогаш пукате лево-десно со Q-E)
 • Газење на играчи со возило
 • Напад од тенк врз било какво возило или играч
 • Убивање на играч со перки на хеликоптер
 • Се засилувате со авион(возило) и се удирате во група на луѓе и авионот(возилото) експлодира.

Регистрација - ПРАШАЊА

1. Догоклу пронајдеш грешка (BUG) во скрипта што треба да направиш?

2. Доколку некој ве погоди со огнено оружје што треба да правите?

3. Каков треба да ви е односот кон МВР??

4. Доколку со перка од хеликоптер убиете играч намерно кое правило го прекршувате?

5. Што ќе направите доколку треба да пешачите на долга релација?

Регистрација - ПРАШАЊА

6. Што ќе направите доколку некој ве убие без причина?

7. Што значи поимот PG?

8. Што значат заградите во текстот (( текст ))?

9. Доколку сте сведок дека некој лидер дава /invite и /rankup за пари што треба да правите?

10. Догоклу си застрелан но не сакаш да умреш што би направил?

Регистрација - Автобиографија

Внесете Автобиографија(story) за вашиот карактер

Невалидна автобиографија!(min 400 max 3000 карактери)

Регистрација - КРАЈ

Ви благодариме за регистрацијата!

Вашата апликација ќе биде разгледана од нашиот тим и во рок од 24 часа ќе добиете одговор на Емаил дали вашето барање за регистрација на нов акаунт е прифатено или одбиено!

Останете поздравени! Ви посакуваме среќен ден!