Декември 11, 2019, 06:53:22 pm

Автор Тема: [Туторијал] Работа  (Прочитано 3700 пати)

0 Членови и 1 гостин ја прегледуваат оваа тема.

Отсутен awake.

 • Наш човек
 • **
 • Пораки: 952
 • Популарност: +13/-4
 • 2010 - 2019
[Туторијал] Работа
« на: Јуни 09, 2018, 11:43:55 pm »
Име и презиме(на сервер): Carmelo Castle
За што станува збор(во кратки црти): Помагање за почетници, работа .. каде можат да почнат.
Детално објаснување(незадолжително): Туторијал за скоро секоја работа што постои на серверот, ќе биде корисно за почетните играчи на серверот.

1. Работа - " Собирач на ѓубре "


Локација на работата - El Corona [Позади МС-13]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
Како да започнеш со работа ?

1.1 - Одиш на самата локација.
1.2 - Се качуваш во еден од камионите.
КЛИК ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ
1.3 - Го стартуваш моторот, одиш по самиот град.. да пронајдеш контејнер.
[Секој контејнер го покажува како " Kontejneri Status 10/10 "]
КЛИК ЗА ВИД НА КОНТЕЈНЕР
1.4 - Кога пристигнеш кај контејнер, притискаш на ' Y ' за да почнеш со собирање.
[1 притискање, 1 ѓубре .. во секој контејнер има 10/10..од едно се заработува од 250 до 280 долари]
КЛИК ЗА ВИД НА СОБИРАЊЕ
1.5 - Повеќе места каде што има контејнери [Локација]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА


1.6 - Каде можете да ги подигнете заработените пари ?
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
1.7 - Влегувате во Општина, одите на шалтер.. ја внесувате потребната команда “ /podignipari [СУМА] “
КЛИК ЗА ВИД НА ВАДЕЊЕ
« Последно менување: Јуни 10, 2018, 12:25:47 am Carmelo Castle »

Отсутен awake.

 • Наш човек
 • **
 • Пораки: 952
 • Популарност: +13/-4
 • 2010 - 2019
Одг: [Туторијал] Работа
« Одговори #1 на: Јуни 09, 2018, 11:53:23 pm »
2. Работа - " Чистач на ѓубре "


Локација за работата - Verdant Bluffs [Цивил]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
Како да започнеш со работа ?

1.1 - Одиш на самата локација.
1.2 - Се качуваш во едно од комбенцата.
КЛИК ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ
1.3 - Го стартуваш моторот, одиш по самиот град.. да пронајдеш ѓубре.
[Ѓубрето е по сите улици, во вид на мрежа]
КЛИК ЗА ВИД НА ЃУБРЕ
1.4 - Кога пристигнеш кај ѓубрето, притискаш на ' Y ' за да почнеш со чистење.
[1 притискање, 1 чисење .. кај секое ѓубре има 3/3..од едно се заработува од 160 до 200 долари]
КЛИК ЗА ВИД НА ЧИСТЕЊЕ
1.5 - Повеќе места каде што има ѓубре. [Локација]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА


1.6 - Каде можете да ги подигнете заработените пари ?
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
1.7 - Влегувате во Општина, одите на шалтер.. ја внесувате потребната команда “ /podignipari [СУМА] “
КЛИК ЗА ВИД НА ВАДЕЊЕ
« Последно менување: Февруари 15, 2019, 02:01:58 pm Carmelo Castle »

Отсутен awake.

 • Наш човек
 • **
 • Пораки: 952
 • Популарност: +13/-4
 • 2010 - 2019
Одг: [Туторијал] Работа
« Одговори #2 на: Јуни 10, 2018, 12:01:36 am »
3. Работа - " Косач на трева "


Локација на работата - El Corona [Позади МС-13]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
Како да започнеш со работа ?

1.1 - Одиш на самата локација.
1.2 - Се качуваш во еден од тракторите.
КЛИК ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ
1.3 - Го стартуваш моторот, одиш по самото место.. да пронајдеш трева.
[Секоа трава е во вид на џбун]
КЛИК ЗА ВИД НА ТРАВА
1.4 - Кога пристигнеш кај тревата, притискаш на ' Y ' за да почнеш со косење.
[1 притискање, 1 косење .. во секој контејнер има 3/3..од едно се заработува од 150 до 190 долари]
КЛИК ЗА ВИД НА КОСЕЊЕ
1.5 - Местото каде што е плацот за трева [Локација]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА


1.6 - Каде можете да ги подигнете заработените пари ?
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
1.7 - Влегувате во Општина, одите на шалтер.. ја внесувате потребната команда “ /podignipari [СУМА] “
КЛИК ЗА ВИД НА ВАДЕЊЕ
« Последно менување: Јуни 10, 2018, 12:26:21 am Carmelo Castle »

Отсутен awake.

 • Наш човек
 • **
 • Пораки: 952
 • Популарност: +13/-4
 • 2010 - 2019
Одг: [Туторијал] Работа
« Одговори #3 на: Јуни 10, 2018, 01:29:18 pm »
4. Работа - " Јаболкар "


Локација за работата - Flint Range [После патерината]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
Како да започнеш со работа ?

1.1 - Одиш на самата локација.
1.2 - Се вработуваш со стискање на ' Y '.
КЛИК ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ
1.3 - Од како се вработиш, одиш кај дрвата да береш.
КЛИК ЗА ВИД НА ДРВА
1.4 - Кога пристигнеш кај дрвата, притискаш на ' Y ' за да почнеш со берење.
[1 притискање, 1 берење .. кај секое дрво има 3/3..од едно се заработува од 300 до 380 долари]
КЛИК ЗА ВИД НА БЕРБА
1.5 - Повеќе места каде што има дрва. [Локација]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
1.6 - Од како набереш, одиш позади и го полниш камиончето.
[Од секоја гајба ставена во камиончето заработуваш 200 долари]
КЛИК ЗА ВИД НА ЗЕМАЊЕ ПРЕРАБОТЕНИ
КЛИК ЗА ВИД НА ПОЛНЕЊЕ
1.7 - По полнењето на камиончето 6/6 одиш на локацијата дадена.
[Имате 5минути до локацијата, по самото оставање заработувате 5000 долари]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА

1.8 - Местото каде што треба да го доставете камиончето.
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА

ИНФО: Немате право да трчате брзо / скокате !!!
« Последно менување: Јуни 10, 2018, 01:41:40 pm Carmelo Castle »

Отсутен awake.

 • Наш човек
 • **
 • Пораки: 952
 • Популарност: +13/-4
 • 2010 - 2019
Одг: [Туторијал] Работа
« Одговори #4 на: Јуни 10, 2018, 01:32:31 pm »
5. Работа - " Сечач на дрва "


Локација за работата - Flint Range [После патерината]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
Како да започнеш со работа ?

1.1 - Одиш на самата локација.
1.2 - Се вработуваш со стискање на ' Y '.
КЛИК ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ
1.3 - Од како се вработиш, одиш кај дрвата да ѓи сечеш.
КЛИК ЗА ВИД НА ДРВА
1.4 - Кога пристигнеш кај дрвата, притискаш на ' Y ' за да почнеш со сечење.
[1 притискање, 1 сечење .. кај секое дрво има 4/4..од едно се заработува од 220 до 270 долари]
КЛИК ЗА ВИД НА СЕЧА
1.5 - Повеќе места каде што има дрва. [Локација]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
1.6 - Од како набереш, одиш позади и го полниш камиончето.
[Од секое трупче ставено во камиончето заработуваш 200 долари]
КЛИК ЗА ВИД НА ЗЕМАЊЕ ПРЕРАБОТЕНИ
КЛИК ЗА ВИД НА ПОЛНЕЊЕ
1.7 - По полнењето на камиончето 15/15 одиш на локацијата дадена.
[Имате 5минути до локацијата, по самото оставање заработувате 5000 долари]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА

1.8 - Местото каде што треба да го доставете камиончето.
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА

ИНФО: Немате право да трчате брзо / скокате !!!
« Последно менување: Јуни 10, 2018, 01:41:30 pm Carmelo Castle »

Отсутен awake.

 • Наш човек
 • **
 • Пораки: 952
 • Популарност: +13/-4
 • 2010 - 2019
Одг: [Туторијал] Работа
« Одговори #5 на: Јуни 10, 2018, 01:50:23 pm »
6. Работа - " Рудар "


Локација за работата - Back o Beyond [После патерината]
КЛИК ЗА ЛОКАЦИЈА
Како да започнеш со работа ?

1.1 - Одиш на самата локација.
1.2 - Се вработуваш со стискање на ' Y '.
КЛИК ЗА ЗАПОЧНУВАЊЕ
1.3 - Од како се вработиш, одиш кај камењата..преку реката.
КЛИК ЗА ВИД НА КАМЕЊА
1.4 - Кога пристигнеш кај камењата, притискаш на ' Y ' за да почнеш со копање.
[1 притискање, 1 копање .. кај секој камен има 1/1]
КЛИК ЗА ВИД НА КОПАЊЕ
1.5 - Од како ископате руда, го носите на местото кај што се вработивте и го доставуваш.
[По доставувањето се заработува од 1000 до 1100 долари]
КЛИК ЗА ВИД НА ЗАРАБОТКА

ВНИМАНИЕ: Немате право да трчате брзо / скокате !!!
ИНФО: На истото место се копа и пронаоѓа злато !!!

Отсутен awake.

 • Наш човек
 • **
 • Пораки: 952
 • Популарност: +13/-4
 • 2010 - 2019
Одг: [Туторијал] Работа
« Одговори #6 на: Јуни 12, 2018, 03:47:23 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=ZFubjK5qyVY

7. Работа - " Нафтовозач " [Објаснето е во Видеото]
8. Работа - " Изградба на Пат " [Објаснето е во Видеото]

Отсутен awake.

 • Наш човек
 • **
 • Пораки: 952
 • Популарност: +13/-4
 • 2010 - 2019
Одг: [Туторијал] Работа
« Одговори #7 на: Јуни 12, 2018, 04:58:34 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=lC79AmM35NA&feature=youtu.be

9. Работа - " Злато " [Објаснето е во Видеото]
10. Работа - " Хот Дог " [Објаснето е во Видеото]

Отсутен awake.

 • Наш човек
 • **
 • Пораки: 952
 • Популарност: +13/-4
 • 2010 - 2019
Одг: [Туторијал] Работа
« Одговори #8 на: Јуни 13, 2018, 02:19:02 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=sGt_Yj9CQGE

11. Работа - " Банкар " [Објаснето е во Видеото]