Автор Тема: [PAWNO]: /givemoney со Support sef  (Прочитано 195 пати)

0 Членови и 1 гостин ја прегледуваат оваа тема.

Отсутен Derrick Bonnuci

 • Почетник
 • *
 • Пораки: 33
 • Репутација: 2
 • ex Admin za Lideri
[PAWNO]: /givemoney со Support sef
« на: април 24, 2018, 09:53:44 pm »
Име и презиме на сервер: Derrick_Bonnuci
Детално за скипта: /givemoney со Support сеф како што има 1336+ админ на Dreamworld
Слика/видео: / знаете како изгледа
Кодови од скипта:
Цитат
============================================================GIVEMONEY FULL CMD======================================================
1. Под new дефинициите ставате - new SefPari;
2. Под OnGameModeInit -
    new paristr[30];
    new File:sef = fopen("sef.txt");
    fread(sef, paristr);
    fclose(sef);
    SefPari = strval(paristr);
3. Команда /givemoney -
if(strcmp(cmd, "/givemoney", true) == 0)
    {
        if(IsPlayerConnected(playerid))
        {
            tmp = strtok(cmdtext, idx);
            if(!strlen(tmp))
            {
                SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "{FFFF00}KORISTI:{FFFFFF} /givemoney [ID/Ime na Igrac] [pari]");
                return 1;
            }
            new playa;
            new money;
            playa = ReturnUser(tmp);
            tmp = strtok(cmdtext, idx);
            money = strval(tmp);
            if (PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 1336)
            {
                if(IsPlayerConnected(playa))
                {
                    if(playa != INVALID_PLAYER_ID)
                    {
 
                        if(money > SefPari) return SCM(playerid, -1, "{FF4040}GRESKA:{FFFFFF}Nema tolku pari vo sefot");
                        SefPari-=money;
                        new paristr[30];
                        format(paristr, 30, "%d", SefPari);
                        new File:sef = fopen("sef.txt", io_write);
                        fwrite(sef, paristr);
                        fclose(sef);
 
                        ConsumingMoney[playa] = 1;
                        GivePlayerMoney(playa, money);
                        GetPlayerName(playa, giveplayer, sizeof(giveplayer));
                        GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(sendername));
                        format(string, 256, "[ADMINI] %s mu dade na %s pari so vrednost od %d$.", sendername,giveplayer,money);
                        ABroadCast(COLOR_YELLOW,string,1);
                        format(string, 256, "Support sef status: %d", SefPari);
                        ABroadCast(COLOR_YELLOW,string,1);
                    }
                }
            }
            else
            {
                SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "{FF0000}GRESKA: {FFFFFF}Nemozete da ja koristite ovaa komanda.");
            }
        }
        return 1;
    }
4. Команда за ставање пари во сефот -
CMD:asefpari(playerid, params[])
{
    if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 1338)
    {
                new pari;
        if(sscanf(params, "d", pari)) return SCM(playerid, -1, "KORISTI: /asefpari [Kolicina]");
        if((PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 1338) && (GetPlayerMoney(playerid) < pari)) return SCM(playerid, -1, "GRESKA: Nemate tolku pari");
        SendClientMessage(playerid, -1, "{6EF83C}INFO:{FFFFFF}Uspesno stavivte pari vo Support sefot");
        SefPari+=pari;
        new paristr[30];
        format(paristr, 30, "%d", pari);
        new File:sef = fopen("sef.txt", io_write);
        fwrite(sef, paristr);
        fclose(sef);
    }
    return 1;
}
Ovlasteni ste so Admin level 5 od administrator Niklaus_Mikaelson 19.11.2017 - 03.02.2018

Отсутен [Platinum] dwplayer

 • Баниран
 • DreamWorld Donator
 • Наш човек
 • *
 • Пораки: 1060
 • Репутација: 14
 • OPEL POWER!
Одг: [PAWNO]: /givemoney со Support sef
« Одговори #1 на: април 24, 2018, 10:45:10 pm »
Jako eОтсутен Joseph Barbera

 • Наш човек
 • **
 • Пораки: 702
 • Репутација: 3
 • YasuO
Одг: [PAWNO]: /givemoney со Support sef
« Одговори #2 на: април 24, 2018, 11:16:41 pm »
Се изгубив.

Отсутен Jamie Woon'

 • Leader
 • Наш човек
 • *
 • Пораки: 1123
 • Репутација: 14
 • CARTEL!
Cartel de Jaun Esteban.Отсутен Cristopher Mikaelson

 • Почетник
 • *
 • Пораки: 116
 • Репутација: 1
 • 马修


Your time is limited so don't waste it living someone else's life - zx'

Отсутен МистерБим

 • Почетник
 • *
 • Пораки: 467
 • Репутација: 2
 • Jim Beam-Персиска Ајкула


Отсутен ʀᴀʏɴᴇʟʟ ʟᴀꜰꜰʀᴇɴᴄᴇ

 • Почетник
 • *
 • Пораки: 470
 • Репутација: 12
 • money bright bitches , bitches bright lies
Одг: [PAWNO]: /givemoney со Support sef
« Одговори #6 на: мај 09, 2018, 03:02:23 am »
Ќе затреба

Отсутен Mattheus Finner

 • Leader
 • Наш човек
 • *
 • Пораки: 914
 • Репутација: 19
 • Medical Department Leader.

Отсутен Stanley Crooks

 • Leader
 • Наш човек
 • *
 • Пораки: 970
 • Репутација: 21
 • Bloods Leader
Одг: [PAWNO]: /givemoney со Support sef
« Одговори #8 на: мај 10, 2018, 01:48:40 pm »
Прејако е

Отсутен Shotshy

 • Почетник
 • *
 • Пораки: 7
 • Репутација: 0
 • Пиши пропало.
Одг: [PAWNO]: /givemoney со Support sef
« Одговори #9 на: мај 10, 2018, 07:31:12 pm »
ZCMD да се користе е ногу подобро.
Инаку изгледа добро.
Jerry Morton
ex. Hitman leader >.<

Отсутен Thiago Fernandez

 • Почетник
 • *
 • Пораки: 404
 • Репутација: 43

Отсутен [Platinum] Marquis Brisbane

 • DreamWorld Donator
 • Почетник
 • *
 • Пораки: 49
 • Репутација: 0
  • Македонски СА-МП форум
Одг: [PAWNO]: /givemoney со Support sef
« Одговори #11 на: мај 11, 2018, 12:56:25 pm »
Забравил е да каже дека треба и у Scriptfiles да направете фајл sef.txt

Отсутен Jeremy Hernandez ツツ

 • Почетник
 • *
 • Пораки: 481
 • Репутација: 13
 • Ги ценам тие што си ја признаваат Грешката!
Одг: [PAWNO]: /givemoney со Support sef
« Одговори #12 на: мај 16, 2018, 10:15:39 pm »

Jako e

Отсутен Vinnie Richardson

 • Leader
 • Наш човек
 • *
 • Пораки: 980
 • Репутација: 113
 • butterfly effect'
Одг: [PAWNO]: /givemoney со Support sef
« Одговори #13 на: мај 22, 2018, 12:49:34 pm »
Ke pomogne na nekoj sto e zainteresiran za toa odlicno