Февруари 20, 2020, 09:38:07 am

Автор Тема: ФОРУМ ПРАВИЛА !!!  (Прочитано 2689 пати)

0 Членови и 1 гостин ја прегледуваат оваа тема.

Отсутен n͓̽o͓̽e͓̽l͓̽l͓̽e͓̽ s͓̽t͓̽r͓̽o͓̽k͓̽e͓̽r͓̽.

  • Support
  • Почетник
  • *
  • Пораки: 125
  • Популарност: +11/-20
  • Јас не воведувам ред, јас сечам глави.
  • Nick на сервер: Погоди ко сам
ФОРУМ ПРАВИЛА !!!
« на: Јануари 31, 2020, 04:55:49 pm »


ПРАВИЛА НА ФОРУМ


Цитат
Овие правила важат за сите корисници на оваа заедница, од моментот кога ќе се регистрирате на форумот и добиете можност да постанете член на ова заедница имате должност да ги почитувате овие правила. Не постои изговор ''не сум знаел'', ваша должност како корисник во оваа заедница е да ги почитувате правилата и да пратите измени во овој борд.

Доколку сакате да учествувате у било каква дискусија на овој форум морате да се приджувате на правилата кои ќе биднат објавени од нашата заедница. Правилата се наменети за регулирање на вашето понашање како би избегнале некоја расправија, без потребни кавги или било кои други негативни меѓусебни интеракции. Доколку прекршите некое правило Администраторите на форумот имаат право да вe опоменат или санкционираат во склоп на прекршено правило со БАН засекогаш или привремен.1. НЕТОЛЕРАНЦИЈА

Сите форми на изразување на нетолеранција врз религиозни, национални, расни, родови, политички или какви било други основи се строго забранети во сите делови на заедницата, како и во самиот форум. Нетолеранција на навивачите е исто така забранета, како и секоја форма на промовирање на навивачки, верски или политички симболи. Секоја форма на нетолеранција ќе биде санкционирана со протерување од заедницата (Бан) за одреден временски период. Исто така е забрането да се промовира зависност од дрога во која било форма.
2. ПОНАШАЊЕ

Секој корисник на форумот се очекува да се однесува соодветно и да избегне пцуење, погрдни зборови или слична содржина при изразување. Како прво, со нашето однесување го изразуваме нашето домашно образование и соодветно на тоа, треба да бидеме толерантни едни кон други, секоја форма на недолично однесување ќе биде санкционирана со разни мерки во зависност од самото однесување, казните може да варираат од вербално предупредување, преку писмено предупредување и до протерување од заедницата (забрана / бан).
3. СПАМ

Спамувањето во нашиот форум е строго забрането за сите корисници, казните за спамирање се разликуваат од вербалното предупредување, преку писмено предупредување до исклучување на можноста за пишување. СПАМ вклучува:


💧 Отворање теми во рамките на форум што не е предвиден за дадена тема.
💧 Дуплирање на натписите непотребно.
💧 Одговори на темата со помалку од 5 карактери.
💧 „РЕФРЕШ“ или освежување на темата.
💧 Рекламирање во дел од форумот што нема намера да го стори тоа.
💧 Мешање во топки кои не се класифицирани како „Дискусии“ и не сте овластени да се мешате.
4. ТРОЛОВАЊЕ

Во нашата заедница, ние се стремиме да одржиме здрав начин на размислување, но ако изберете да тролате други членови на заедницата на кој било начин, ќе бидете санкционирани со тоа што ќе бидете протерани од заедницата за одреден период или на неодредено време.
5. ПРИВАТНОСТ

Сите корисници на форумот имаат загарантирана приватност, исто како што Управата нема увид во вашите лозинки, а личните информации исто така се строго забранети да ги споделуваат личните информации на другите луѓе преку Форумот, или да се персонализираат со употреба на лични информации на други луѓе, да ја почитуваат меѓусебната приватност. на што сите имаме право. Казните за повреда на оваа забрана се движат од вербална опомена, писмено предупредување до забрана на заедницата (забрана засекогаш).
6. РЕКЛАМИРАЊЕ

Строго е забрането за нашата заедница да се рекламира на делови од форуми кои не се наменети за оваа намена, строго е забрането да се рекламираат заедници, форуми, сервери кои се занимаваат со истата тема како овој форум, доколку сакате да рекламирате во нашата заедница мора да контактирате со Сопственикот и да се согласите со него, ако ја прекршите оваа забрана казната за ова е или забрана за поставување на содржината или исклучување од заедницата (забарана засекогаш).
7. ЛИНК

Нашата заедница го почитува авторското право и строго е забрането да споделува врски за преземање содржини што содржат авторско право што не ги поседувате и строго е забрането да споделува какви било врски што водат до содржини заразени со вируси. Казната за ширење на ваквите врски е директно исклучување од заедницата (забрана засекогаш).
8. 18+ СОДРЖИНА


Голем број на корисници на нашиот форум се деца под 18 години, затоа е строго забрането да се сподели каква било содржина што се карактеризира како содржина за лица над 18 години, вклучително и голотија, порнографија и која било содржина што прикажува прекумерна количина на насилство . Казната за кршење на оваа забрана се движи исклучување од форумот (забрана).
9. MEШАЊЕ ВО РАБОТА НА АДМИНИСТРАЦИЈА


Нашата заедница и самиот форум имаат свој тим на персоналот кој е надлежен за управување со сите делови од заедницата, Форумот „DreamWorld Gaming“ има посебен дел од Тимот на персоналот задолжен за управување и уредување на форумот, затоа е строго забрането за корисници, освен локални модератори, глобални модератори, да се мешаат во работата на уредникот на одреден дел. Забрането е и за другите уредници на одделот да се мешаат меѓусебно во работата освен ако не сте одговорни за истиот дел, нема потреба сами да правите правда на форумот, секогаш можете да се жалите ако мислите дека сте биле повредени. Исто така е забрането да се процени дали одреден уредник заслужено ја примил својата задача и дали е способен да ја изврши, Главниот уредник ќе го оцени. Казните за повреда на ова правило се движат од вербална опомена, преку писмено предупредување до забрана за користење форум (бан на одреден временски период).
10. ПРОМЕНА НА КОРИСНИЧКО ИМЕ

Вашиот прекар (корисничко име) на форумот мора да биде идентичен со оној што го имате на серверот, освен во случај кога корисничкото име е веќе зафатено, од оваа причина е забрането да пребарувате промена на прекар во форумот, освен во случај да донирате да го смените името на серверот. добивате oдобрување промена на името во форумот.
11. СИГНАТУРА

Вие имате можност да се регистрирате на нашиот форум, но за да спречите непотребно спам на нашиот форум е забрането да објавувате премногу долги потписи, овие вклучуваат потписи кои содржат многу слики со високи резолуции и со тоа го отежнуваат движењето низ форумот, како и сите неправилни содржината е строго забрането да се потпишува, потписите не смеат да кршат ниту едно од горенаведените правила. Казните за кршење на ова правило се бришење на вашиот потпис или писмено предупредување.