Автор Тема: Симулација на секоја организација  (Прочитано 443 пати)

0 Членови и 1 гостин ја прегледуваат оваа тема.

Отсутен [Forum Staff] Michael Heywood

  • Global Moderator
  • Наш човек
  • *
  • Пораки: 516
  • Репутација: 5
    • Facebook
Симулација на секоја организација
« на: април 22, 2018, 11:46:42 am »

Лос Сантос Полиција (ЛСПД)
» Ова е организацијата од ланецот МВР организации. Полицијата во Лос Сантос служи за спроведување на јавен ред и мир, односно извршување на регуларни, почести контроли низ градот, обезбедување на настани, решава криминал, решавање на полициски случаи и организирање акции за спречување грабеж (со помош на специјалната единица).

Секој член на ЛСПД има потреба да ги прифаќа повиците од играчите (/mob - Hitni pozivi - Policija)

Лос Сантос Болница (ЛСМД)
» Ова е организацијата чија задача е сите играчи да бидат здрави. Со добро организирано РП, членовите на ЛСМД (Болница) се потребни при секоја акција на МВР, за евентуални потреби. Исто така треба да бидат 24/7 достапни во болницата доколку некој осеќа потреба да оди на доктор.

Секој член на ЛСМД има потреба да ги прифаќа повиците од играчите (/mob - Hitni pozivi - Bolnica)

Special Weapons And Tactics (SWAT)
»  Армијата на сервер. Најмоќната сила. Местото на SWAT е обезбедување на поважни настани, но пред се учество при спречување грабеж и учество при апсење на лица со поголеми досијеа, лица кои претставваат поголеми закани, лица со тешко сторени дела.

Влада
» Врвот во државата ,градот. Владата е онаа која командува со сите организации од министерството (Особнео вооружените сили) и целта на премиерот (владата) е да одржи ред и соработка помеѓу нив. Распроделба и продажбата на тендери се другата дејност којашто премиерот ја има како секундарна цел.
 
Канал 7 (Новинари)
» Оние кои имаат очи и учи секаде. Канал 7 (Новинарите) се екипата којашто треба да го фати секој мил и немил настан во градот и да го пренесе до сите преку дневникот. Покрај дневникот како информационо средство, Канал 7 студиото има за право за отвори дебати, квизови, анкети, наградни емисии и слично.

Такси
» Секој оној кој нема свое возило, а има потреба некаде да отиде, треба да се обрати на такси. Такси компанијата секогаш треба да биде достапна на терен и да врши услуги и дејност за граѓаните.

Секој член на такси има потреба да ги прифаќа повиците од играчите (/mob - Hitni pozivi - Taksi)

Затворска полиција
» Спроведување мир, ред и дисциплина во затворот, внесување и изнесување на затворениците е работа на оваа организација. Во соработка и континуиран контакт со МВР, тие го водат централниот затвор.

Yakuza
» Една од двете мафии на сервер, доста стара и моќна јапонска фамилија која се држи до тежок криминал. Организационата структура на Јакуза е типична парамидална структура – лидерот е на врвот, а тие најблиску до него се неговите најлојални поданици. Тука има влијание и јапонската традиција:  Оyabun e „таткото“, кој ги советува и штити kobun, „децата“.  А за возврат „децата“ треба да бидат спремни да умрат за „таткото“.

La Cosa Nostra
» Единствена организација којашто ривалството гордо го води со јапонската Јакуза. Коза Ностра, со потекло од сицилија е втората мафија на серверот, којашто покрај голем крминал работи и со мал криминал. Рекет, грабежи, дилерство, убиства, се до најтешките и најмистериозни полициски случаи, потекнвуаат токму од членовите на Коза Ностра

Ballas Gang и Los Santos Gang (LSG)
» Две соседни локални банди чие дејство се одвива во тесните улици, во тунелите и сокаците кадешто се дила илегали, претежно лесна дрога. Бандите се под водство на една од мафиите, бидејќи тоа е единствен начин да бидат заштитени од силите на МВР, и од потенцијалните закани од друга мафија.

Grove Street Family (GSF) и Mara Salvatrucha (MS 13)
» Исто така, другите две соседни локални банди чие дејство е дилање илегали, претежно лесна дрога. И овие банди се под водство на една од мафиите, бидејќи тоа е единствен начин да бидат заштитени од противните банди, силите на МВР, и од потенцијалните закани од друга мафија.
 
Моторџии Red Dragons (MRD)
» Организација сместена во селскиот мото бар - клуб која што организира мото собири, натпревари и учични трки, но може работи и под команда на поголемите сили и да учествува во мали криминали и тепачки.

Хитмен
» Тајната агенција чија цел е да го убијат оној за којшто им е платено. Тие работат тајно, без никој да го открие убиството, без да бидат забележени. Најчесто користат снајпери за ликвидирање на метата како убиството не би било решено.

Федерално биро за истражување (ФБИ)
» Уште една организација која што работи андеркавер (под прикритие) но овој пат легална. Агентие на федералното биро имаат за цел на терен, под прикритие или не да ги решаваат убиствата и сите потешко сторени криминали. Лабараториската обдукција при секој немил крвав настан е една од дејностите на ФБИ.
« Последно менување: април 22, 2018, 06:58:52 pm stivmk »