Dreamworld Gaming

Новости:

 • Забава; Помош; Дружба - придружете се на нашиот
  Discord сервер
 • Наш официјален Website: DreamWorld Website
 • Бидете и вие дел од големата DreamWorld заедница!

Ограбување и измами

Makedonce_ · 1256

0 Членови и 1 гостин ја прегледуваат оваа тема.

Присутен [CEO] Makedonce_

 • Developer
 • Наш човек
 • *
  • Пораки: 541
  • Репутација: 105
 • Ilievski
на: јули 04, 2018, 08:32:27 pm


Ограбување и измами

Ограбување претставува земање нешто од играч со сила / закани.
Измама претставува договор за купување / замена на нешто а да не се почитува. Најчесто за дрога/оруже.
Пример. Се договорат двајца играчи за продавање на дрога, купувачот ги даде парите а продавачот не ја даде дрогата.
Играчите кои учествуваат во измама или ограбување мора да бидат над 5 левел.
Најмногу што може да се земе при ограбување е 50.000$
Нема лимит за измама или ограбување на оружје, дрога или материјали.
Администрацијата не одговара за измами направи поради давање пари на заем.
Во денот може да се ограбат само 2 банкомати, притоа мора да се симулира бегство.
За ограбување на банка потребно е да се има спремна екипа со претходно спремен план.
Напомена. За да може да се започне ограбувањето на банка потребно е да има 25 МВР на должност.
Важно.Доколку ограбувањето е успешно мора да се симулира бегство

Измами за имот(возила, куќи, бизниси, фирми и др) не се дозволени.
При секоја измама на измамникот му се одзема имотот со кој требал да се менува
и добива казна од BAN
На оштетениот му се враќа одземениот имот.
« Последно менување: август 30, 2018, 09:41:43 pm Nikola »


If you fail, never give up becouse F.A.I.L means "First attempt in learning" End is not the end. In fact E.N.D means "Effort Never Dies" If you get NO as an answer, remember, N.O. means "Next Opportunity" Positive thinking!!!