1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
 2. Guest, доколку имаш забелешка во врска со новата тема на форум, коментирај овде.
  Dismiss Notice

The Los Santos Police Department ― “To Protect and to Serve”

Discussion in 'Новости' started by ThinBlueLine, Jun 30, 2020.

 1. ThinBlueLine

  ThinBlueLine MVR SIMULATOR

  Joined:
  Jun 4, 2018
  Messages:
  35
  Likes Received:
  22
  [​IMG]

  Мисијата на Los Santos Police Department е да служи на сите граѓани на Los Santos и да овозможи безбедност и мирен живот. Овој Department е изграден така што вработените во него постојано учат нови вештини за на терен и ги користат своите емоции, емпатијата и другите морални вредности така што би се остварил секојдневен контакт со граѓаните. Мотото на Los Santos Police Department - "To Protect and to Serve" што зборува за самата намена на Department-oт, а тоа е да штитат и служат на народот. Офицерите на Los Santos Police Department, 24 часа дневно, секој ден, го ризикуваат животите и ги ставаат животите на граѓаните како приоритет. Los Santos Police Department, ќе биде тука за вас во секој момент, тука за сите граѓани кои ги штитиме, почитуваме и на кои им го поправаме денот со својата непрекината работа

  [​IMG]

  [​IMG]

  Во име на сите членови на Los Santos Police Department се заблагодарувам за довербата која ја имате во нашиот оддел. Los Santos Police Department е една од првите најзначајни инситуции во градот на
  os Santos како и самата државата. Чест ми е да го водам нашиот оддел кој е посветен да им служи на жителите, деловните субјекти и оние кои го посетуваат нашиот град. Нашето одделение е посветено на полициското работење во заедницата и ќе видите дека нудиме широк спектар на услуги за да ги задоволиме потребите на нашата заедница.

  Полициската професија ќе продолжи да се развива во 21 век, но партнерството помеѓу заедницата и нашето полициско одделение ќе остане камен-темелник за обезбедување на безбедност во целиот Los Santos. Законот е еднаков за сите, тие кои го почитуваат тој ги штити, тие кои не го почитуваат, ги казнува. Како chief при Los Santos Police Department во градот Los Santos, со нетрпение очекувам да продолжам да служам за нашата заедница, како што и служев до сега.

  Сетете се на нашето мото, нека ви биде потсетник дека има некој што ве чува и го дава животот за вас - граѓаните! Los Santos Police Department - „To Protect and To Serve“ !


  Chief of Police
  Calvin Uchiha
  Assistant Chief of Police Jack Verceti​
   
 2. ThinBlueLine

  ThinBlueLine MVR SIMULATOR

  Joined:
  Jun 4, 2018
  Messages:
  35
  Likes Received:
  22
  [​IMG]

  [​IMG]

  Во LSPD Command Staff тимот, спааѓаат нај големите рангирости во целиот Department, како на пример, Chief of Police, Assistant Chief of Police, Director of Offfice of Operations и така натаму. Command тимот е должен да го надгледува целиот Department, водено е должен и да го управува Department со цел да го изведе на прав пат.
  [​IMG]

  Calvin Uchiha

  Chief of Police

  [​IMG]

  Jack Verceti

  First Assistant Chief
  Director, Office of Operations   
  #2 ThinBlueLine, Jun 30, 2020
  Last edited: Jun 30, 2020
 3. ThinBlueLine

  ThinBlueLine MVR SIMULATOR

  Joined:
  Jun 4, 2018
  Messages:
  35
  Likes Received:
  22
  [​IMG]

  [​IMG]

  За успешно спроведување на полициските функции низ градот Лос Сантос, полицискиот оддел во Лос Сантос мора да ги задоволи организационите потреби на својот персонал. За да се постигнат овие потреби, одделот е составен од пет бироа; од кои секоја има различни одговорности едни кон други. Секое Биро го раководи заменик началникот, кој служи како службеник на персоналот на одделот (највисок слој на управување во рамките на одделот).​
  Operations Bureau
  Одговорен за испорака на основно полициско работење, како што е одговор на итни повици за услуга.

  • Harbor Area
   • Harbor Patrol Division
    Патролната единица Harbor Patrol Division е должна да го патролира источниот дел на Los Santos, но сепак не само источниот дел. Harbor Patrl Divsion во главном има пристап во следнива подрачја;
    Idlewood, Ganton, El Corona, Willowfield, Glen Park, Jefferson, East LS, Las Colinas, Los Flores, East Beach, Seville, и Ocean Docks.

   Wilshire Patrol Division
   Патролната единица Wilshire Patrol Division е должен да патролира во запданиот дел на Los Santos, во главном должен е да патролира во следните подрачја: Rodeo, Vinewood, Main Street, Santa Maria, Commerce, Conference Center, Vedrant Buffls и слично.

   Traffic Division
   Одделот за сообраќај Traffic Division е должен да го спроведува сообраќајот во Los Santos, во главном Traffic Division е должен само да го надгледува сообраќајот, да издавува казни на тие што го кршат законот и слично.

   Detective Bureau
   Provides functional leadership for detective operations Citywide. This includes detectives throughout the City and all specialized detective functions.
   • Gang and Narcotics Division
    Gang and Narcotics Division (GND) е должна да го надгледува делот на така наречените "Gang" подрачја, како на пример што се Ganton, Jefferson, Creenshaw и слично, со цел да ја стопира активноста на Gang-ови. GND Понекогаш може да спадне во Detective Division, Detective Bureau, но во главном оваа дивизија е сеуште како самостална дивизија.

    Counter-Terrorism & Special Operations Bureau
    Задача со спречување тероризам преку ефективно споделување информации кои имаат за цел да ја нарушат оперативната способност на терористот и да се решат основните причини поврзани со мотивационата компонента.


    Air Support Division
    Air Support Division (ASD) е една од нај битните дивизии в Police department-от. Должноста на Air Support Division е да го спроведува воздушниот закон, во главном, во оваа дивизија, членовите во дивизијава смеат да патрлориат со Police Helicopter, и да го спроведуваат законот во воздухот, воедно и да го надлегуваат Ground законот.

    Administrative Services Bureau
    Во оваа биро спаѓаат сите дивизии кои се повржани со вработување во Department-от и слично.
    • Recruitment and Employment Division
     Recruitment and Employment Division е должен да ги проучува и вработува новите кандидати за во Los Santos Police Department

     Training Division
     Training Division e одговорен за тренинзите во Los Santos Police Department-от, воедно е должен и да ги вежба новите кандидати за Officer-и.
     • Internal Affairs Group
      • Investigation Division
       Одделот за истраги ги истражува инцидентите и веродостојните сомневања за прекршување на законот и професионалното работење што им се припишува на вработените во Одделот.

       Media Relations Section
       Media Relations Division ја поттикнува соработката и меѓусебното почитување помеѓу Министерството и медиумите, воедно го спроведува Department-от во јавноста.
   
  #3 ThinBlueLine, Jun 30, 2020
  Last edited: Jun 30, 2020
 4. calvin_uchiha

  Faction Leader

  Joined:
  May 30, 2018
  Messages:
  614
  Likes Received:
  43
 5. Theodore Bickford

  Theodore Bickford Active Member

  Joined:
  Feb 9, 2019
  Messages:
  124
  Likes Received:
  101
  Одлично сработено ;)
   
 6. calvin_uchiha

  Faction Leader

  Joined:
  May 30, 2018
  Messages:
  614
  Likes Received:
  43
 7. calvin_uchiha

  Faction Leader

  Joined:
  May 30, 2018
  Messages:
  614
  Likes Received:
  43
 8. Mr.Padilla

  Mr.Padilla Member

  Joined:
  Apr 26, 2020
  Messages:
  88
  Likes Received:
  35
  Ах сакам те озбилно коа ке го видам ова <3
   
 9. calvin_uchiha

  Faction Leader

  Joined:
  May 30, 2018
  Messages:
  614
  Likes Received:
  43
 10. calvin_uchiha

  Faction Leader

  Joined:
  May 30, 2018
  Messages:
  614
  Likes Received:
  43
 11. ThinBlueLine

  ThinBlueLine MVR SIMULATOR

  Joined:
  Jun 4, 2018
  Messages:
  35
  Likes Received:
  22
 12. Zach Morello

  Zach Morello Active Member

  Joined:
  Mar 16, 2020
  Messages:
  148
  Likes Received:
  38
  Mali ali tehnicar :D
   
 13. farrelle cozart

  farrelle cozart Active Member

  Joined:
  Feb 9, 2019
  Messages:
  236
  Likes Received:
  88
  [​IMG]

  Farrelle Cozart (SgT) 29 годишен американец, LSPD officer.
  Смирен и учтив карактер, многу посветен на работата. Веќe
  9 години вработен по завршување на академијата со одличен
  успех.
   
 14. farrelle cozart

  farrelle cozart Active Member

  Joined:
  Feb 9, 2019
  Messages:
  236
  Likes Received:
  88
 15. ✞ Tᴇᴘʟᴇʀᴀᴛᴏɴ Rᴀsᴛᴀᴠᴇᴢ ✞

  Staff Member

  Joined:
  Apr 28, 2018
  Messages:
  4,306
  Likes Received:
  217
 16. Janieck Devy

  Janieck Devy Active Member

  Joined:
  Apr 18, 2020
  Messages:
  119
  Likes Received:
  50
  [​IMG]

  Janieck Devy е офицер на банда кој служи во Полицискиот оддел во Лос Сантос 4 и пол години. Тој има 30 години.
  Дипломирал Академска класа 0220 и бил доделен на патролистички оддел Западен Лос Сантос како подигач. После неговата казна, офицерот Devy добива „совет“ (неформална покана од одредена команда за дивизија / единица) и префрлен во одделот за поддршка на бандите како офицер на банда. Тој првенствено е распореден во областа Seville / Оcean Docks.
  После три години работење како офицер на банда, Janieck се надградил до рангот на полицискиот службеник III, секундарно доделен како службеник за обука на терен.
   
 17. Janieck Devy

  Janieck Devy Active Member

  Joined:
  Apr 18, 2020
  Messages:
  119
  Likes Received:
  50
 18. Janieck Devy

  Janieck Devy Active Member

  Joined:
  Apr 18, 2020
  Messages:
  119
  Likes Received:
  50
 19. ThinBlueLine

  ThinBlueLine MVR SIMULATOR

  Joined:
  Jun 4, 2018
  Messages:
  35
  Likes Received:
  22
 20. Matthew Thompson

  Leader Manager

  Joined:
  Mar 15, 2020
  Messages:
  776
  Likes Received:
  359
  Ау, ептен сте јаки
   
 • За нас

  Прв македонски СА-МП сервер, креиран во 2009 година. Веќе 9 години успешно ја држиме лидерската позиција во Македонија. Нудиме одлична забава и незаборавни моменти. Станете и вие дел од големата DreamWorld заедница!