1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
 2. Guest, доколку имаш забелешка во врска со новата тема на форум, коментирај овде.
  Dismiss Notice

D - "Can do,Will do"

Discussion in 'Новости' started by lucas.watson, Jun 26, 2020.

 1. lucas.watson

  Faction Leader

  Joined:
  Apr 22, 2018
  Messages:
  782
  Likes Received:
  735
  [​IMG]
  METROPOLITAN DIVISION - D PLATOON
  "Can do,Will do"  Кодот "114" се користи за активирање на LAPD Metropolitan Division и нејзиното седиште. Содржи девет водови ( Platoons ), од кои еден од најистакнатите е D platoon (или SWAT platoon), тимот за Специални оружја и тактики. Самиот збор кажува дека тимот SWAT е единица за спроведување на законот ( Law Enforcement ),јавен ред и мир во градот користејќи специална опрема, специални тактики и оружје. Формиран е во 1960-тите години со цел да помогне на полициските напори и да ги контролира тогашните немири и насилствата на криминалците. Намената на користење на SWAT единицата се зголемила во периодот на осумдесетите и деведесетите години од дваесетти век во војната против дрогата и нападите на САД на 11 октомври. По многубројни часови тренинг по службеник беа инвестирани за секој оперативец со цел да се достигне целта на тој концепт. Поседуваат дисциплинирани,издржливи,физички и психички спремни оперативци, за секаков вид на мисија.Оперативците имаат поминато низ голема обука со што се обучени да реагираат на мисии од типот: Високо ризични кражби, одржување на јавен ред и мир, контрола над толпата, снајперски напади во земјата,заложништво, спречување самоубиства, преговарање, успешно фаќање на забранети осумничени, транспорт на осумничени, спречување на појава на тероризам, или кратко кажано, мисии кои се над можностите на обичните полициски оддели, мисии од "Висок Ризик".
  Денес, тимот на LAPD SWAT ( D platoon на Metropolitan Division ) е познат во целиот свет како една од најистакнатите полициски тактички единици во современото спроведување на законот.
   
  #1 lucas.watson, Jun 26, 2020
  Last edited: Jul 11, 2020 at 3:48 AM
 2. lucas.watson

  Faction Leader

  Joined:
  Apr 22, 2018
  Messages:
  782
  Likes Received:
  735
  [​IMG]
  METROPOLITAN DIVISION - D PLATOON
  "Can do,Will do"

  COMMAND STAFF

  [​IMG]

  Basciano Ruggiero
  Commander of D platoon

  [​IMG]
  Lucas Watson
  Vice Commander of D platoon

  [​IMG]
  Joaquin Phoenix
  Captain of D platoon

  [​IMG]
  Clay Thompson
  Captain of D platoon

  N/A
  Captain of D platoon

  N/A
  Captain of D platoon
   
  #2 lucas.watson, Jun 26, 2020
  Last edited: Jul 2, 2020
  Basciano Ruggiero likes this.
 3. lucas.watson

  Faction Leader

  Joined:
  Apr 22, 2018
  Messages:
  782
  Likes Received:
  735
 4. lucas.watson

  Faction Leader

  Joined:
  Apr 22, 2018
  Messages:
  782
  Likes Received:
  735
  [​IMG]
  METROPOLITAN DIVISION - D PLATOON
  "Can do,Will do"

  Training Division
   
  #4 lucas.watson, Jun 26, 2020
  Last edited: Jun 26, 2020
 5. lucas.watson

  Faction Leader

  Joined:
  Apr 22, 2018
  Messages:
  782
  Likes Received:
  735
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  #5 lucas.watson, Jun 26, 2020
  Last edited: Jun 26, 2020
 6. lucas.watson

  Faction Leader

  Joined:
  Apr 22, 2018
  Messages:
  782
  Likes Received:
  735
  [​IMG]
  ( Lucas Watson (36) )

  Lucas Watson, 36 годишен американец роден во Los Santos,SA. Припадник на
  S.W.A.T platoon од Metropolitan Division. По долга служба во LSPD оддел,одлучува
  да прави трансфер во SWAT. По подолг процес,минува низ повеќе бројни тестови и
  станува официјален припадник на SWAT. Денешен Vice Commander на Platoon.
  Вешт,храбар,трпелив и посветен карактер.
   
  #6 lucas.watson, Jun 26, 2020
  Last edited: Jun 26, 2020
 7. john.dixon

  john.dixon ex. ballas , ms13 , gsf lider

  Joined:
  Apr 23, 2018
  Messages:
  554
  Likes Received:
  32
  SWAT ќе биде на високо ниво
  Со среќа!
   
 8. Basciano Ruggiero

  Faction Leader

  Joined:
  Mar 22, 2020
  Messages:
  187
  Likes Received:
  56
  [​IMG]
  ( Commander на D Platoon, Basciano Ruggiero. )

  biography

  ex Vice Commander Basciano Ruggiero, унапреден во Commander на D Platoon.
  40одишен човек, потекнува од Las Venturas. Преселен во Los Santos, Temple поради работа.
  Има долгогодишно искуство во Metropolitan Division 114, предводник е на
  многубројни акции, грабежи. Покажува голем потенцијал,
  добива шанса да се покаже како класа над сите офицери на D Platoon.
   
  #8 Basciano Ruggiero, Jun 26, 2020
  Last edited: Jun 26, 2020
 9. Joyner Lucas

  Joyner Lucas Member

  Joined:
  May 20, 2020
  Messages:
  40
  Likes Received:
  14
 10. Phoenix Joaquin

  Faction Leader

  Joined:
  Apr 3, 2020
  Messages:
  87
  Likes Received:
  145
  [​IMG]

  Joaquin Phoenix , 30
   
  #10 Phoenix Joaquin, Jun 26, 2020
  Last edited: Jun 26, 2020
 11. Fernando Garcia

  Fernando Garcia New Member

  Joined:
  May 2, 2018
  Messages:
  13
  Likes Received:
  1
 12. Federico Manalezii

  Joined:
  Mar 20, 2020
  Messages:
  35
  Likes Received:
  21
  ќе пуца SWAT !
   
 13. jayden taylor.

  jayden taylor. ex. gamemaster
  Staff Member

  Joined:
  Apr 23, 2018
  Messages:
  355
  Likes Received:
  112
  Што рпаш? Еве брат Д
   
 14. lucas.watson

  Faction Leader

  Joined:
  Apr 22, 2018
  Messages:
  782
  Likes Received:
  735
  икс ДЕ
   
  !Andrej!_!Leveski! likes this.
 15. !Andrej!_!Leveski!

  !Andrej!_!Leveski! Active Member

  Joined:
  Mar 29, 2020
  Messages:
  250
  Likes Received:
  60
  Андреј Левески стар ЛСПД оффицер денес SWAT MEMBER,Андреј доби трансофрмација во SWAT. [​IMG] Andrej Leveski: Height: 180cm Weight:80 kg Maalo vo koe zivee: Jefferson.
   
 16. Brandon Aguiles

  Brandon Aguiles Active Member

  Joined:
  Apr 18, 2020
  Messages:
  124
  Likes Received:
  88
  рушаш све пред тебе.
   
 17. !Andrej!_!Leveski!

  !Andrej!_!Leveski! Active Member

  Joined:
  Mar 29, 2020
  Messages:
  250
  Likes Received:
  60
 18. Phoenix Joaquin

  Faction Leader

  Joined:
  Apr 3, 2020
  Messages:
  87
  Likes Received:
  145
 19. Vinnie Cutterfield

  Faction Leader

  Joined:
  Mar 28, 2020
  Messages:
  95
  Likes Received:
  55
  Грмилица. Кидај
   
 20. Phoenix Joaquin

  Faction Leader

  Joined:
  Apr 3, 2020
  Messages:
  87
  Likes Received:
  145
 • За нас

  Прв македонски СА-МП сервер, креиран во 2009 година. Веќе 9 години успешно ја држиме лидерската позиција во Македонија. Нудиме одлична забава и незаборавни моменти. Станете и вие дел од големата DreamWorld заедница!